DEVOTION

★★★★☆☆

J.D. Dillard har instrueret den næsten lidt for sobre DEVOTION, en sand historie om venskabet mellem to af den amerikanske flådes jagerpiloter under Koreakrigen.

Den politiske baggrund for krigen og for den sags skyld Korea fylder desværre meget lidt i filmen, og vi følger i stedet venskabets udvikling fra det første kejtede møde til den bevægende afslutning.

Jonathan Majors spiller med både værdighed og pondus Jesse Brown, den første sorte pilot i den amerikanske hærs historie, og Glen Powell agerer hans såkaldte wingman Tom Hudner.

Jonathan Majors er blandt andet kendt for bemærkelsesværdige præstationer i mini-serien "When We Rise" og filmen "The Last Black Man in San Francisco", mens Glen Powell formåede at gøre sig bemærket overfor Tom Cruise i en af årets største kassesucceser, "Top Gun: Maverick."

Christina Jackson gør et godt indtryk som Jesses hustru, og sangeren Joe Jonas gør sig positivt bemærket i en mindre rolle, som heller ikke er til mere.

Serinda Swan har fået til opgave at spille Elizabeth Taylor, der ganske rigtig mødte en gruppe af flådens brave mænd i Cannes. Billedet af den unge Elizabeth Taylor i selskab med søens folk gik verden rundt, men hun mødte rent faktisk de to piloter, mens hun var i Cannes.

I filmen tilskrives hun æren for, at Jesse Brown og hans kolleger får adgang til Carlton Hotel. Jesse Brown er også den eneste, der konsekvent kalder hende Elizabeth og ikke "Liz", et kælenavn som hun afskyede.

Da Elizabeth Taylor altid kæmpede minoriteternes sag forekommer dette ganske sandsynligt. Desværre har den i denne sammenhæng alt for gamle Serinda Swan tillagt sig en affekteret fremtoning, der slet ikke harmonere med den unge Elizabeth, vi ser på stranden i Cannes.

DEVOTION burde have haft mere tyngde, end den reelt har fået, og vi har stadig den definitive film om koreakrigen til gode.