PREY FOR THE DEVIL

★☆☆☆☆☆

Skuespilleren Ben Cross fik et mærkelsesværdigt gennembrud som en af de mest håbefulde OL-løbere i den medrivende Oscar-vinder "Viljen til sejr". Godt 40 år efter sin bedste film tjekker han ud med sin formodentlig værste, slamgyseren PREY FOR THE DEVIL.

Et vemodigt farvel, men hans tilstedeværelse er i det mindste filmens eneste kvalitet, hvorimod den delvis danske skuespillerinde Virginia Madsen kun kompromitterer sig selv ved sin medvirken.

Jacqueline Byers er aldeles rædsom som søster Ann, og at en professor skulle kunne se talent af nogen art i denne sammenhæng åndløse skuespillerinde forblive et postulat.

Søster Ann sætter sig for at redde en ung piges sjæl via en eksorcisme, men det viser sig selvfølgelig, at den dæmon der hjemsøgte Søster Anns mor nu er på spil igen, og måske er det i virkeligheden søster Ann, den er ude efter?

Hysteriet er ulideligt, handlingen utroværdig og spillet udvendigt i en grad, at man selv overvejer at slutte en pagt med dæmonen for, at filmen skal få ende.

Men man bør nok snarere bede for publikum, hvis de er så åndssvage at bruge penge på en film som denne.