NOGET I LUFTEN

★★★☆☆☆

Bag titlen NOGET I LUFTEN gemmer der sig en dansk julekomedie af den romantiske slags. Historien er en gang vås om den clairvoyante Pernille, der forelsker sig i sin stammende klient, Daniel. Selvom især Pernille-figuren bliver et lidt anstrengende bekendtskab, så kommer man alligevel til at holde af hende og Daniel, sådan som de bliver spillet af de tidligere barnestjerner Line Kruse og Robert Hansen.

Filmens største overraskelske er dog Linda P, der som Pernilles veninde Sidsel fremstår som både sjov, sødmefyldt og lækker. Men også Karen-Lise Mynster og Mathilde Norholt har deres øjeblikke, som bizarre medlemmer af en terapigruppe.

NOGET I LUFTEN kommer ikke i nærheden af de kunstneriske kvaliteter man finder i alle tiders bedste danske julefilm Fra Den Gamle Købmandsgård (også kaldet Jul i Købmandsgården). Omvendt synes NOGET I LUFTEN dog betydelig mere sympatisk end den rædsomme genindspilning af Julefrokosten, man var vidne til for et par år siden.Og da filmens instruktør Michael Asmussen har inkluderet en række dejlige julebilleder fra København, så er NOGET I LUFTEN sikkert slet ikke ueffen til at komme i julestemning af… når den tid kommer.