WIENER

★★★☆☆☆

Josh Kriegman og Elyse Steinbergs dokumentarfilm om den amerikanske politiker med det problematiske – ja næste profetiske efternavn – henvender sig i overvejen grad til et amerikansk publikum, der kender manden. Men vi andre kan også skiftevis morer os over og få ondt af denne stakkels mand, hvis politiske skæbne synes helt afhænge af hans evne til holde bukserne lukket for åben skærm.

Efter afslørende billeder på internettet bliver han presset af Obama til at trække sig fra sin plads i det amerikanske kandidat. Men en WIENER er ikke sådan lige til at holde nede, og snart kaster han sig ud i kampagne for at blive borgmester i New York. En overgang fører han også, og man er i grunden overbevist om, at han har mange af de rigtige kvaliteter til at varetage jobbet.

Ved sin side har han desuden en af Hilary Clintons trofaste støtter, men da ikke bare bulen i i underbukserne, men også hans mini-WIENER er blevet luftet må nettet – efter at han har trukket sig fra senatet, bliver hendes mine stadig mere anstrengt. Og da hun i opløbet om mandens præsidentpost trækker sig fra hans kampagne samtidig med at han jagtes offentligt af den 23-årige bimbo, som han har sendt billederne til, ser man desperationen male sig i ansigtet og øjnene på borgmesterkandidaten.

WIENER giver et vis indblik i de politiske magtspil i USA og frem for alt den dobbeltmoral, der præger de amerikanske medier, og som også banende vejen for Trump. Men den er først og sidst et rimeligt underholdende portræt af en sølle mand, som det måske ikke var gået helt så galt, hvis bare han havde heddet noget andet.