4,1 PROMILLE

★★★☆☆☆

Bådteatret i Nyhavn er vært for et gæstespil af Pollner Teaterproduktion med titlen 4,1 PROMILLE.

Der er dog mere tale om et debatoplæg end egentlig teaterforestilling. Vi møder to sympatiske aktører på scenen, Anne Gry Henningsen og Mikkel Løvenholt Reenberg, der på til tider lidt for humoristisk vis fylder os med informationer om unge menneskers alkoholforbrug. Ind imellem får vi lidet inspirerede scener med unge versus forældre, venner etc.

4,1 PROMILLE henvender sig især til unge teenagere og er som sådan velegnet til skoleforestillinger, selvom man kan mene, at forestillingen i lidt for høj grad kommer de unge i møde. Men en efterfølgende debat kan muligvis rette op på dette, dog havde det klædt forestillingen, hvis brygmesterens søn havde givet mere plads til sin kvindelige kollegas synspunkter, men det er muligvis forfatteren Andreas Garfields ansvar.

Han har tidligere skabt spændende dramatik på baggrund af virkelige hændelser – ikke mindst ”Hjem kære hjem”, men denne gang bliver det ved tilløbet. Det ville have klædt produktionen, hvis den i højere grad turde sige de unge imod, men det mod savner Jacob Schjødts iscenesættelse desværre. Gode intentioner er ikke altid nok.