SAFE HOUSE

★★☆☆☆☆

Denzel Washington har givet mange medrivende skuespillerpræstationer gennem tiden, men bortset fra hans afsluttende scene, så kører det meste på rutinen denne gang. Det er for alvor et SAFE HOUSE, vi befinder os i også rent genremæssigt: Et action-drama af den mere hårdkogte slags med grumsede billeder og mere vold end egentlig spænding. Et par biljagter sætter lidt fut i forretningen, men ellers er der langt mellem snapsene.

Den kedsommelige Ryan Reynolds gør hverken fra eller til i den anden hovedrolle, og erfarne birollespillere som Brendan Gleeson, Vera Farmiga og Sam Shepard bliver aldrig for alvor brugt til noget. Kun svenske Joel Kinnaman når i korte øjeblik at brænde igennem, men SAFE HOUSE er også instrueret af samme instruktør (Daniel Espinosa), som skaffede Kinnaman et internationalt gennembrud og en guldbille via den langt mere vellykkede "Snabba Cash".

Kedsomheden flytter ind i SAFE HOUSE længe inden den næsten to timer lange film rundes af, og filmens pointe med, at CIA-folk har begået forbrydelser kan jo næppe komme bag på nogen idag. Man kan med andre ord rolig springe SAFE HOUSE over, og hellere tage imod en udfordring i form af f.eks. "Dame, Konge, Es, Spion", som er spænding på et helt andet plan.