ROOM

★★★★☆☆

Brie Larson vandt ikke helt fortjent en Oscar for rollen som forpint mor, der efter at være holdt indespærret i årevis med sin lille dreng, nu står over den virkelige verdens udfordring.

Det er nemlig ofte den lille Jacob Tremblay, som stjæler billedet som den lille purk, der efter et liv i isolation pludselig skal forholde sig til en ny og meget overvældende tilværelse.

Det er til tider hårdt at se den lille fyr lide, og man takker højere magter for, at det ikke er ens egen søn, som bliver udsat for disse mentale pinsler.

ROOM fremstår i Lenny Abrahamsons sikre instruktion som et sobert drama, der holder intensiteten hele vejen og som før til sidst gir efter for sentimentaliteten. Gyserelementerne fortager sig til fordel for en mere dybdesøgende personskildring, selvom vi til stadighed frustreres over ikke at vide, hvad der skete med gerningsmanden.

Velkomponerede billeder parret med en sensitiv og medlevende underlægningsmusik bidrager til at gøre ROOM til en god film om at forlige sig med fortiden.