STAND-UP-REVYEN 2016

★★★☆☆☆

Fire meget forskellige mandlige komikere tørner sammen i STAND-UP REVYEN 2016 på den hyggelige PH Café. Ideen med at fusionere den aldrende revygenre med moderne stand-up er sjov, og Lars Knutzon sørger da også for, at vi er nogenlunde godt underholdt i de knap to en halv time showet varer.

Rent visuelt har man desværre lånt mere fra stand-up stilen end fra de ofte ret kulørte revyer, og nogen fryd for øjet kan man ikke kalde STAND-UP REVYEN. Vi udsættes hovedsagligt for politisk satire af den mere håndgribelige og belærende slags, der ikke kan undgå at irritere. Især

Flemming Jensens første forsøg ud i stand-up falde til jorden, også fordi at Jensens forvirrede vævende facon ikke opfylder stand-up genrens krav om præcision. Men Flemming Jensen fylder godt på en scene, og hans sceneerfaring kommer ham til gode.

Sebastian Dorset og Michael Schøt morer mest med deres miniature stand-up optræden, og Omar Marzouk har et ganske velskrevet nummer om en auktion over danske værdier. Hovednummeret bliver dog en scene fra Matador – renset for den socialistiske propaganda, som højrefløjen ynder at se i alverdens DR-produktioner.

At det lykkedes for de fire lidet velsyngende herrer at få den afsluttende We are the World-inspirerede fællessang hjem, vidner om en vis kollektiv charme, og man forlader da også PH-caféen med et let overbærende smil på læben over denne gråsprængte mandehørmende morskabsmutant.