GORILLA

★★★★☆☆

Rhea Lemans Reumert-nominerede stykke GORILLA er i denne tid på turné landet rundt p.t. med stop i det imponerende kulturvært i Helsingør. Desværre blev aftenens forestilling generet af lydproblemer, der desværre satte præg på helhedsoplevelsen.

På scenen møder man en håndfuld rådvilje mænd på teambuilderkursus: En sangglad ældre herre elegant fremstillet af Hans Henrik Clemensen, en tilsyneladende omsorgsfuld familiefar i Paw Henriksens herligt tvetydige gestaltning, en svag skabsbøsse kært underspillet af Asbjørn Agger og en taber, der også selv har mistet modet, en sært bevægende Jesper Hyldegaard. Sidst men ikke mindst får vi Rolf Hansen i et mesterligt disponeret Reumert-nomineret præstation som den lækre karl smart, der mister sin fundament, da kæresten er ham utro og da der mangler penge i kassen.

Instruktøren Anne Zacho Søgaard får virkelig holdet til at slå gnister overfor Dorthe Hansen Carlsen, der agerer sårbar kursusleder, og finanskrisen bliver nærmest fysisk nærværende på scenen, da publikum erfarer, at minimum to af mændene skal fyres.

Rhea Leman blander kyndigt musikalske optrin med komiske ditto, men svigter aldrig figurerne eller den røde tråd af alvor, som diskret strømmer igennem teksten. Dette er relevant nutidigt teater, og tilhører tilmed det bedste af slagsen.