FAR TIL FIRE –

ONKEL SOFUS VENDER TILBAGE

★★

Folkene bag Far til fire-filmene har gjort et stort nummer ud at finde et nyt hold skuespillere, så man ikke blot kunne malke en ko via endnu en film i den endeløse serie, men også forsvarsløse børnefamiliers tegnebøger.

Desværre synes målsætningen at have været den samme, og de nye børn forekommer præcis ligeså syntetiske og upersonlige som det gamle. Skønne spildte kræfter. Bedre går det for ungdomsidoler som Mathilde Norholt og Allan Hyde, og sidstnævnte får tilmed lov at åbenbare sin glimrende sangstemme i en rigtig ørehænger, der kunne være skrevet af Rasmus Seebach. Der er dog lillebror, der er ansvarlig for dette klokkeklare hit.

Instruktøren Giacomo Campeotto tager os med på dyrskue, og filmens dramatiske højdepunkt indtræffer i forbindelse med et traktorræs, der næsten er ovre, inden man får begyndt. Jesper Asholt forekommer rigeligt tilbagelænet som far, og Kurt Ravn spiller Jess Ingerslev, der spiller Peter Malberg – tilmed i dobbeltdosis og det synes mere end nok.

Bodil Jørgensen forbliver Bodil Jørgensen og er som sådan ganske skæg, men sjovest fremstår Danmarks mest uforfængelige skuespiller Kirsten Lehfeldt som konferencier ved den afsluttende malkekonkurrence.

FAR TIL FIRE – ONKEL SOFUS VENDER TILBAGE er ikke den værste film i serien – men heller ikke det bedste.