PÅ MIN LYSEGRØNNE Ø

★★★★★☆

Birgitte Simonsen gør et formidabelt scenecomeback på Café Liva. Gennem en række tekster ofte med relation til den gloriøse revydiva Sigrid Horne-Rasmussen ("Sitter") får hun tegnet et portræt af et saftigt moderne livsstykke, der holder modet oppe trods en del prøvelser. Mænd, børn og alkohol sætter sine spor, men uforfærdet kæmper hun videre, mens hun drømmende synger om den lysegrønne ø.

Birgitte Simonsen benytter sig af en skøn bramfri humor, men kan også fortolke en vise som f.eks. "Kammerat med solen", så den pludselig handler om at trodse mørket. Og hun skåner ikke sig selv, når hun vellystigt give særdeles fysiske fremstillinger af diverse erotiske udskejelser

Med sig på scenen har hun pianisten Jan Overgaard, der lydhørt følger hendes mindste vink og vejrtrækning.

En instruktør kunne muligvis have givet forestillingen en strammere struktur, men på den anden side afspejler formen på storartet vis den fandenivoldske livsførelse, vi er vidne til. Dejlige melodier fra Sitter-film som "Ballade på Bullerborg" og "Det var på rundetårn" skaber genkendelse hos pubĺikum, der hurtigt bliver Birgitte Simonsen fortrolige.

Man undrer sig over, hvorfor revy-branchen ikke i højere grad har haft bud efter den dejlige skuespillerinde. For hendes frodige talent, gennemslagskraft og sødme rækker langt ud over denne lysegrønne ø.