PRAKTIKANTEN

★★★

☆☆

Nancy Meyers er garant for romantiske komedier med inteligent feminint touch. Som så ofte før, når manuskripforfatteren også står som instruktør på filmen, kan det være svært at fatte sig i korthed og få rundet af i tide. Det afholder dog ikke PRAKTIKANTEN fra at være en film over gennemsnittet.

Mange vil sikkert kunne nikke genkendende af filmens tema, der omhandler behandlingen af ældre mennesker på et arbejdsmarked, der i al for høj grad domineres af unge.
Anne Hathaway spiller med vanlig sødme en yngre kvinde med eget tøjfirma på nettet samt mand og barn. Det sidste hun har brug for i sin effektive men ikke altid lige funktionelle hverdag er en gammel praktikant, men da det er firmaets nye politik, ser hun sig nødsaget til at indvilge.

Men hvem kan i længden sige nej til Robert de Niro? Den aldrende stjerner kvitterer da også med sin mest charmante skuespillerpræstation i årevis, hvilket meget vel kan (og bør) udløse en Golden Globe-nominering for bedste mandlige komedie-hovedrolle. Filmens øvrige mænd er der nu heller ikke meget ved, men vi får i stedet tre skægge sideroller spillet til kanten af veteranerne Celia Weston, Rene Russo og Linda Lavin.

PRAKTIKANTEN fremstår som en moden film, der på sin egen underspillede måde spider den stadig mere infantile tidsånd.