KLOVN FOREVER

★★★★☆☆

Den anden KLOVN-film viser sig heldigvis at være sjovere end traileren, omend ikke helt på niveau med etteren. Manuskriptet fungerer, fordi man denne gang reelt sætter venskabet med Frank og Casper på spil.

Mens Frank har fået travlt med babysvømning beslutter Casper sig pludselig for at sælge sit hus og tage til USA for at prøve lykken. Det kommer som et chok for Frank, da et fælles bogprojekt pludselig kommer i fare. Men som den ansvarsfulde far Frank jo er, bliver han naturligvis ved Mias side under hele sin barsel. NOT!!!

Det er måske ikke helt så mange grin denne gang, men Frank Hvam og Casper Christensen får alligevel punkteret flere tabuer så eftertrykkeligt, at filmen går hjem. Samtidig har den også tilløb til større dybde, og får faktisk formuleret et par alvorlige pointer om venskab og utroskab.

Kontrasten mellem den potente Casper og den slappe Frank virker stadig, og Elsebeth Stentofts vidunderligt sammenbidte svigermor har stadig klap for øjet – skøn detalje. Mia Lyhne synes heldigvis også mere tør i replikken end nogensinde, for filmens Mia døjer med underlivet efter fødslen og er ikke bleg for at fortælle om det.

I et par korte scener giver Iben Hjejle sin ex nogle ordenlige møgfald. For engang klovn – altid klovn.