I TRYGGE HÆNDER

★★★★★☆

Lad dig ikke skræmme af, at filmens hovedperson er en baby. For "Pupille" – eller I TRYGGE HÆNDER, som den hedder på dansk – er intet banalt, sentimentalt og melodramisk tv-drama, men derimod en dybt bevægende, intelligent og moden film om adoptionens svære kunst.

Manuskriptforfatteren og instruktøren Jeanne Herry har skabt lutter troværdige skæbner, der spilles til perfektion af en række af Frankrigs kendte og mindre kendte karakterskuespillere.

Veteranerne Sandrine Kiberlain og Miou-Miou spiller et par af systemets slidere, der hver på deres måde kæmper for, at det rette barn havner hos de rette forældre. Et mindre kendt ansigt som Clotilde Mollet gør et betydelig indtryk som Mathilde, kvinden der skal organisere bortadoptionen med den biologiske mor.

Gilles Lelouche har aldrig været bedre end som den langt fra fejlfrie mand, der trods barske erfaringer tilbyder at tage sig af et lille nyt menneske kaldet Theo.

Élodie Bouchez fra "De vilde siv" og "Englenes drømmeliv" får et overrumplende comeback som den enlige skrøbelige kvinde, hvis liv bare har spændt ben for moderskabet.

Man skal slet ikke blive overrasket, hvis man forlader biografen med en pludselig lyst til at adoptere et barn, og selvom tanken skulle fortage sig, så ændrer det ikke ved, at I TRYGGE HÆNDER hører blandt årets fineste franske film.