PIGEN MED BOMBERNE

★★★★★☆

Teatret St. Tv. spiller p.t. på Mungo Park i Allerød i en uhyre interessant samarbejdsforestilling med titlen PIGEN MED BOMBERNE. Iscenesætteren er den særdeles produktive Tue Biering, og han har atter begået en genistreg i sin præstation af denne skræmmende autentiske historie.

En god håndfuld helt almindelige småpiger på omkring de 15 er til lejligheden forsynet med mobiltelefoner, hvorfra de får info om, hvordan de skal agere.

På skift illuderer de PIGEN MED BOMBERNE, for en af forestillingens pointer er, at en hvilken som helst af de 15-årige piger, vi ser på gaden, i princippet kunne være selvlært terrorist.

Tre mere replikstærke hunkønsvæsener i skikkelse af Bettina Grove, Marianne Søndergaard og Nanna Morks diskuterer og kommenterer sagen løbende, så vi får den belyst fra mange sider.

Derved bliver PIGEN MED BOMBERNE en såkaldt "case-story", men også meget andet . Den bliver en fortælling om forældres ansvar og afmagt, men også noget mere. Et billede på en dybt foruroligende samfundsudvikling og om hvordan voers kollektive angst har forrykket sig etc. etc. etc. Nye perspektiver står hele tiden i kø, men om 5 år ved vi måske bedre hvem der havde ret, for da står PIGEN MED BOMBERNE atter på fri fod. Måske i spidsen for en hel bevægelse?

PIGEN MED BOMBERNE fremstår som pågående og nærværende teater, en ægte gyser, som sidder i kroppen længe efter – blottet for forsonende elementer til at lulle og lalle os i søvn.

(Michael Søby)