DOPE

★★★☆☆☆

Rick Famuyiwa har både skrevet og instrueret DOPE, en bizar blanding af narkodrama, ghetto-komedie og noget helt tredje, Tonen er frisk og uforfærdet, og undervejs får Famuyiwa også formuleret nogle kloge ord om hvad det vil sige at vokse op i en ghetto med drømme om at gå på Harvard – uden at skulle spille basketball. Desværre når de enkelte dele ikke sammen og DOPE flagrer mere end godt er. Men til gengælder underholder den stort set hele vejen, også uden at forfalde til grafisk vold og overdrevent mange platheder, som så mange film før den.

Blandt filmens producenter finder man tunge navne som Forrest Whitaker og Pharrell Williams, og man tvivler ikke på deres hæderlige intentioner. Men et eller andet sted i processen er noget går galt, når hovedbudskabet ender med at blive, at man blot kan afpresse folk for at opnå, hvad man vil. Og når komedien får karakter af farce kommer filmen i fare for at ryge helt af sporet.

I hovedrollen som den hårdprøvede men nogenlunde ordentlige Malcolm ses den sympatiske Shameik Moore, og et par af pigerne omkring ham (Kiersey Clemons som drengepigen Diggy og Zoë Kravitz som hende, han er lun på) synes også at have talent.

Så man ender man at give DOPE en lille anbefaling, selvom den egentlig rummer ligeså meget, man kan kritisere, som man kan holde af.