RUTH & ALEX

★★★☆☆☆

Instruktøren Richard Loncraine skabte i midten af 90erne en interessant Shakespeare-filmatisering af kongedramaet "Richard III" med Ian Mckellan i titelrollen. Siden har der været langt mellem snapsene, men et par mesterlige TV-film som "The Gathering Storm" med Albert Finney og "My House in Umbria" med Maggie Smith vidner om talentets karat.

Derfor bliver man en lille smule skuffet over hans seneste udspil, RUTH & ALEX (5 Fligths Up), der har for lidt spænding til at være et drama og for lidt humor til at være en komedie. Vi er vel nærmest ude i en "feel-good film" for pensionister, og er da også i sympatisk selskab med Morgan Freeman og Diane Keaton som et ældre New Yorker-par, der står overfor at sælge deres vidunderlige hjem af en lejlighed.

Desværre er manuskriptet slet ikke på højde med skuespillerne, og der ævles løs om tilbud og pris på diverse lejlighed – når vi ikke skal en tur på dyrehospital med en lille hund. Loncraine udfordrer overhovedet ikke sine stjerner, men lader dem leverer kompetente men uinteressane præstationer. Cynthia Nixon er næsten for energisk, som emsig ejendomsmæglerske, og ender med også at gå os på nerverne.

RUTH & ALEX har tilløb til at blive portræt af et såkaldt blandet ægteskab, og en markering af hvilken udvikling, der har været indenfor dette område gennem brugen af diverse flashbacks. Desværre bliver det ved tilløbet …