OPERABINGO 2015

★★★★★☆

Operabingoen er tilbage på Operafestivalens repertoire, og gudskelov for det. Der er nemlig noget ganske uimodståeligt over et slag bingo under ledelse af selveste Hilda og Keld Heick kombineret med verdensarier udsat for øjeblikkets stærkeste danske operapar, Palle Knudsen og Ylva Kihlberg.

Flittige Ulrich Stærk virkede desuden særdeles veloplagt ved klaveret denne eftermiddag. Ylva Kihlberg fik lejlighed til at lufte sin flotte sopranrøst og sit gnistrende temperament i Rusalkas sang til månen, og Palle Knudsens ualmindeligt smukke baryton foldede sig ud i værker af Donizetti, Mozart og Bizet. Akustikken i Arbejdermuseets store sal fejrede endnu en gang triumfer, og så er det et hyggeligt lokale at opholde sig i.

Der ventede publikum små musikalske overraskelser hver gang at et nummer med tallet 9 blev trukket, og heldigvis kom der også et potpouri af filmsange leveret af Keld og Hilda. Således fik de hele salen til at nynne med på "Forelsket i København", selvom "Musens sang" fra "Mød mig på Cassiopeia" i Hildas version unægteligt lød mere af mus end muse. Men den sødme og selvironi hvormed Hilda og Keld styrede løjerne på, vidnede om den ægte folkelighed, som mange operakunstnere kunne lære af. Dog ikke aftenens operapar, der gik sagen uden fine fornemmelser, og bidrog til, at alle fik en festlig eftermiddag.

Fik vi nævnt, at der var kaffe og guddommelig kiksekage med i arrangementet? Et enkelt stykke mere kunne meget vel have udløst topkarakter, men fem stjerner er sandelig også en flot karakter og sammen med den stående ovation til sidst tegn på, at Operanbingo naturligvis bør forblive på repertoiret hvert år.