MISSION: IMPOSSIBLE – ROGUE NATION

★★★☆☆☆

Tom Cruise er tilbage – og tilmed både veloplagt og velholdt. For femte gang agerer han actionhelten Ethan Hunt, men den 53-årige skuespiller udfører efter sigende stadig sine egne stunts. Den seneste film MISSION: IMPOSSIBLE – ROGUE NATION hører tilmed blandt de bedre i den ellers noget overvurderede serie.

Instruktøren Christopher McQuarrie forstår at bruge diverse lokationer med visuel opfindsomhed hvadenten vi skal til Turandot i Wieneroperaen eller en tur til Casablanca. Han har i den henseende måske skelet lidt rigeligt til James Bond-filmene, og Rebecca Ferguson har da også et par opsigtsvækkende lighedspunkter med diverse Bond-babes.

Mod slutningen indfinder der sig en vis træghed i plottet, men et par gode ræs undervejs holder filmen flydende undervejs. Simon Pegg har gode glimt i øjnene som Benji, og såvel Alec Baldwin som Jeremy Renner yder habile indsatser…men så heller ikke mere.

MISSION: IMPOSSIBLE – ROGUE NATION skal dog nok give klejner i kassen, så både ANT-MAN og Agent 007 kan meget vel få kamp til stregen på den front.