HVEM HAR ÆREN?

★★★★★☆

Rolf Heim overrasker igen med denne stadig mere groteske dramakomedie af Ibrahim Amir.

HVEM HAR ÆREN? høstede stor succes på Odense Teater, og Rolf Heim modtog en Reumert-nominering for sin desperado-iscenesættelse af denne forestilling samt for den fabulerende dukkeforestilling "Arne går under" på Bådteatret.

Benjamin Kitter fik endelig den Reumert-nominering for bedste mandlige birolle, som han allerede burde have haft sidste år for "Vores klasse", der til gengæld indbragte ham cphculture.dks pris for bedste mandlige birolle. I år har han imponeret i bl.a. Odense Teaters opsætning af "Spillemand på en tagryg", men det blev hans både uhyggelige og vittige portræt af den hanrej søn i HVEM HAR ÆREN?, der endelig udløste nomineringen.

Hele holdet har dog ære af forestillingen, der understreger det stærke ensemble, man finder på Odense Teater i disse år. Og de får forrygende assistance af Jens Jørn Spottag, som den dominerende familiefar.

Ghita Lehrmann er ham en gæv hustru, mens Martin Bo Lindsten og Rikke Lylloff agerer troværdigt som de med rette frustrerede børn. Mads Nørby giver tyngde til rollen som svigerfaderen ligesom både Mikkel Bay Mortensen og det nye talent Nana Christine Morks formår at markere sig. Selv de to småroller som handlingslammede politifolk får karakter, når de spilles af Malene Melsen og Emil-Bodenhoff-Larsen.

Sisse Gerd Jørgensen har skabt en eminent scenografi, der går at den faretruende afgrund altid er nærværende. For bag komikken lurer alvoren, der bidrager til at gøre HVEM HAR ÆREN? til bansat godt teater.