LILLE PIP

★★★★★☆

Marionetteatret er rykket ind i selveste Kongens Have for at spille den ganske fortryllende forestilling om LILLE PIP. Flere hundrede mennesker har fundet vej for på under en halv time at nyde en underfundige historie på, der nok står i gæld til den grimme ælling, men alligevel fremstår som et selvstændigt eventyr om det kæreste lille fjerkræ.

I en hønsegård lægger de klukkende høns en række æg, der snart køres bort i en lastspil. Et bump på vejen får dog et enkelt æg til at falde ned i vejkanten, og ud kommer snart en lille gul piphans.

LILLE PIP undgår med nød og næppe at blive kørt ned og at blive trampet til døde af en højhælet kvinde. Snart møder LILLE PIP heldigvis en godmodig gammel hund, og ender da også hjemme hos hundens ejer, som heller ikke kan stå for den lille fugl. Men små fugle har det med at efterlade sig klatter i tide og utide, så hundeejeren kommer LILLE PIP ind i et lille bur.

Men når man som LILLE PIP har fået smag for det frie liv, kan man ikke finde sig til rette i et bur. Og da fjer fra vildgæs vækker frihedstrangen, lykkes det for LILLE PIP at forlade hunden og dens ejer for at flyve til himmels. LILLE PIP krydser både flyvemaskine og spruttende rumraket, inden hun vender tilbage til hønsegården. Men her vælger hun at blive underfor og istedet lukke den øvrige del af hønsefamilien ud, så også de kan få lidt luft under vingerne.

LILLE PIP er en yndig sommerbagatel med ægte poesi og visuel opfindsomhed. Lene Skytt har forstået at målrette forestillingen til de allermindste, som straks er på. Rolf Søborg Hansen formår atter at få historie og scenografi til at smelte sammen i en lyrisk helhed, der fuldendes af Thomas Dinesens mageløst meddigtende musik. Og skuespillerne Maria Garde, Paul Arne Kring og Yulia Lystbæk formår på ingen plads at skabe små mirakler. En frydefuld lille halv time, som også voksne vil forstå at nyde.