FILMEN OM RADISERNE – 3D

★★★★★

Juleferiens bedste filmtilbud for børn og barnlige sjæle må så afgjort være Steve Martinos FILMEN OM RADISERNE.

Det er ikke første gang, man forsøger sig med filmmediet, og fra TV kender man desuden Radisserne fra en række korte animationsfilm. Alligevel synes FILMEN OM RADISERNE at være den hidtil mest vellykkede version af Charles M. Schulz underfundige tegneseriestriber. Det skyldes ikke mindst, at folkene bag Ice Age-filmene har formået at bringe det småfilosofiske univers ind i en ny tid uden at forråde karaktererne.

Søren Bruun føler sig stadig kikset og er tilmed smaskforelsket i den nye rødhårede pige i klassen. Den emsige Trine gør det ikke nemmere, men heldigvis har Søren sin trofaste ven Nuser, der dog selv er opslugt af kærlighedsdrømme om den dårende dejlige puddelhund Fifi.

Brugen af primærfarve koblet med en stilfærdigt velfungerende musikside giver plusser i karakterbogen, mens 3D-effekterne nok bliver udnyttet bedre i andre sammenhænge. De danske stemmer fungerer stort set upåklageligt, selvom en smulet overkækhed virker malplaceret i denne sammenhæng.

FILMEN OM RADISERNE er og bliver dog opbyggelig familieunderholdning, der for en gang skyld giver voksne mindst lige så meget at more sig over som børnene.