HEDI

★★★★☆☆

Det er ikke let at være HEDI. En voksen mand, der stadig bliver behandlet som et barn af sin mor, der til gengæld forguder HEDIs storebror.

Men HEDI må også betegnes som en knudemand, der har svært ved at sige fra og deri ligger en del af problemet. Især når der kun er få dage til HEDIs bryllup og han egentlig hellere vil hygge sig med en sensuel danserinde, han har mødt på en af sine håbløse forretningsrejser.

Tunesiske Mohamed Ben Attia har drejet en livsklog men også overraskende munter beretning om vanskelighederne ved at gøre sig fri af fortidens bånd. Hedis kærlighedshistorie er til at blive klog af, men man nyder samtidig portrættet af et samfund i forandring.

Der spilles imponerende godt i alle roller, og Majd Mastoura yder en af filmsæsonens fineste præstation som den splittede Hedi, der i den grad prøver at følge sit hjerte, men har svært ved det i en traditionsbundet verden. Majd Mastroura vandt da også fuldt fortjent en sølvbjørn på Berlin filmfestivalen for sit portræt af den stakkels søde HEDI.