SÅ MEGET GODT I VENTE

★★★★★☆

Phie Ambo bekræfter sin status som en af Danmarks absolut førende dokumentarister med denne vedkommende film om en gammel bondes kamp for sin jord.

Selvom man er omkring de 80, kan man da sagens stå i spidsen for et økologisk landbrug med rødbrogede køer. Det gør Niels i al fald, og han lader sig ikke sådan kue. Han leverer varer til Danmarks fineste restaurant samtidig med at han kæmper for at få råd til at blive på gården.

Phie Ambo har et godt blik for, hvad det vil sige at danne par med en mand af denne type. Vi ser også i møderne med samarbejdspartnere såvel som myndighederne, at nok kan Niels kaldes en idealist og en kæmper, men han er godt nok også en stædig kamel

SÅ MEGET GODT I VENTE bliver derfor ikke kun et portræt af en gammel særlig, men har langt større perspektiver end som så. Både med hensyn til økologiens fremtid, men også med hensyn til en række af livets store spørgsmål. Så på trods af de mange uoverskuelige problemer, så er det svært at bevare pessimismen, når der er så meget godt i vente.
Og det er det heldigvis også i biografen. SÅ MEGET GODT I VENTE virker faktisk som et særdeles godt bud på årets bedste danske dokumentarfilm.