GANLØSE REVYEN 2015

★★★★★☆

>

Anders Lundorph kan ikke blot iscenesætte Reumert-belønnede teaterforestillinger som f.eks. "Boys Don’t Cry". Den revyglade instruktør har også begået en af de mest elegante revyer, man har set i Ganløse.
Kapelmesteren Morten Wedendahl sørger sammen med Mikkel Tiedt for glimrende musikalsk opbakning af de tre solister. Og hvilke solister!

Lisbeth Kjærulff sprang sidste år ud som revykunstner og fik da også TV Charlies talentpris – primært for et skægt operanummer. Denne gang får hun lov til at folde sit talent endnu mere ud, og morer både som Putin-liderlig bimbo og som kikset ex-medlem af DRs nedlagte underholdningsorkester.

Kim Brandt er velsignet med to af revyens bedste tekster, som veteranen Carl-Erik Sørensen naturligvis tegner sig for. Bedst fungerer den spidse ballade om skattesnyderen, der fra sit ly i udlandet længes hjem efter gratishospitaler. Her aner vi finere og mere raffinerede aspekter i Kim Brandts talent, selvom han også er festlig som den sprogforbistrede børnebogsforfatter Prins Henrik og nok især som potentiel reality star med sans for at danse madretter!

Og så er der Anne Herdorf. Hun har i de sidste sæsoner udvist et voksende talent for revykunsten, og hendes store solonummer sidste år udløste nomineringer til flere priser.

Også i år kaster hendes sjælfulde stemme glans over flere sange, og som skuespiller får hun alt ud af sit materiale. Med sitrende hånd og slæbende skridt indtager hun scenen som den aldrende kvinde, der i sin tid blevet svigtet af "Jakobsen" i en klassisk revyvise. Rasmus Krogsgaard (der også står bag det fikse åbningsnummer) har med respekt for originalen bragt historien op til vor tid med en overraskende krølle til slut, og Herdorf formår at løfte opgaven med både ynde og prægnans.

Helt formidabel er hun som nydelig hvidvinsnippende cafegæst, der i takt med alkoholens indvirkning lukker op for menneskesindets dæmoner. Her yder Anne Herdorf en skuespillerpræstation, der rækker langt ud over de gængse revyrammer, og får en kunstnerisk dimension i sin skånsesløse afmaskering af den indre svinehund. Gi’ hende så den Dirch-pris!

Man kunne også godt unde de sympatiske kroværter Casper og Dan, at Ganløse Kro kunne melde udsolgt hver aften, for både revymæssigt og kulinarisk har de skabt så hyggelige rammer for et produkt, der næppe fås bedre i det danske revyland.