SOUVENIR

★★★★☆☆

Luxemborg har fornemme traditioner i det europæiske melodi grand prix, så naturligvis må det lille land også være med på en film om den fallerede Grand Prix-sangerinde Laura, der efter at være blevet besejret af Abba nu forsøger et comeback.

Den altid seværdige Isabelle Huppert er som Laura hverken værre eller bedre end så mange andre indslag i Eurovisionens kuriøse historie, men nogen stor sangerinde kan man bestemt ikke kalde hende. Alligevel formår hun at gøre denne Laura både interessant og rørende.

Mindst ligeså god er Kévin Azaïs som hendes unge fan, der genkender hende på den patéfabrik, hun nu synes henvist til. Azais, der vandt en César som årets unge mandlige håb i Frankrig for "Kærlighed ved første slag", kan både mobilisere sårbarhed og forelskelse i blikket.

Kærlighedshistorien mellem dem kan synes banal som en popsang, men samtidig ægte og tidløs. Havde instruktøren Bavo Defurne blot været ligeså musikalsk, som han er loyal overfor miljøet, ville meget være vundet. Men man kan i al fald trøste sig med, at denne Laura holdt plade-pause i 30 år!