PLADDERHUMORISTER

★★★★☆☆

I maj 2016 havde Flemming Jensen, Omar Marzouk, Michael Schøt og Sebastian Dorset premiere på deres allerførste stand-up revy, og selvom ikke alle indslag var lige vellykkede, pegede fusionen mellem stand-up og revy fremad.

Det høster man nu frugten af på den hyggelige teaterbåd Café Liva. I Lars Knutzons stringente iscenesættelse er det som om, at man endelig har fundet balancen, og såvel tempoet som længden på de enkelte numre virker passende.

Michael Schøt har mange gode argumenter for, at vort land bør ledes af Kronprinsen, en tidligere frømand – fremfor en frø-lignende mand. Selv når Omar Marzouk skælder ud over frikadeller med sovs, kan man ikke andet end holde af ham og Sebastian Dorset får os til at forstå, hvorfor det står så galt til med Post Nord.

Flemming Jensen er på omgangshøjde med branchens hurtigste stand-up’ere i sin skarpe monolog i anden akt, hvor han venligt raser over den åndelige fattigdom, der fødes af at give folk, hvad de vil have.

Kvartetten byder også på et festligt potpouri af børnesange med et borgerligt strejf: De blå synger! Det betyder, at selv et poetisk omkvæd som “Solen er så rød, mor” bliver problematisk for de blå babyer.

PLADDERHUMORISTER kalder de forestillingen i år, men der er bestemt både vid og bid bag den godmodige fremtoning – til musikken fra “The Stripper”! Lars Fjeldmose har også bidraget med et par velklingende kompositioner, der også bidrager positivt til den harmoniske helhed.

Så man kan roligt stå til søs med Café Liva, hvor man tilmed kan nyde både varme og kolde drikke før, under og efter forestillingen.

(Michael Søby)