NYKØBING F. REVYEN 2015

★★★★★☆

Et kvart århundrede har Flemming Krøll efterhånden stået i spidsen for revyen, og det må siges at være en bedrift. Derfor fortjener han også den festlige hyldest, der afslutter 1. akt, som han afleverer med charmerende ironisk selvfedme. Hans slogan-ivrige Henning har også fået et muntert pift og så er Flemming Krøll i sit es som rasende net-debatør, der kun kan få øje på andres aggressioner.

Den langt fra uefne tekst tegner Jesper Bæhrenz og Mette Lisby sig for, og de har også skrevet et ganske raffineret rapnummer om nærvær, hvori tre venner mødes uden at være til stede, for der er jo lige de forbaskede mobiltelefoner.

Instruktøren Susanne Breuning har skabt en både tempofyldt og musikalsk revy, der må regnes blandt sæsonens bedste, og hun får samtlige medvirkende til at yde deres bedste.
Tag nu bare garvede Jeanne Boel, der er yndig som en aldrende Pippi, selvom vi har set et lignende nummer i Det Brune Punktums gennembrudsshow på Bellevue Teatret i Klampenborg for nogle år siden. Bedst fremstår hun dog som Venstres notoriske støjsender Inger, hvis navn ikke uden grund rimer på skinger. Og når først teksten sidder helt fast, skal nummeret nok blive det højdepunkt, som det allerede ligner. For Carl-Erik Sørensen har hvæset kniven, så portrættet matcher Ditte Hansens knivskarpe Støjberg i Cirkusrevyen.

Vicki Berlin får ikke meget at rive i til start og må nøjes med en sjov vignet i 1. akt i form af et lidet flatterende portræt af Kirsten Siggaard. Men i anden akt fortryller Vicki Berlin som lille pige med morsomme ordforviklinger og teksten har hun selv skrevet. Halvpension bliver f.eks. den del, der er tilbage, når man har betalt skat af pensionen.

Julie Steincke giver revyen et showmæssigt løft – ikke mindst i Helle Thorning-nummeret "Klynge dig til mig", hvis politiske budskab ikke er til at tage fejl af. Men i kraft af Steinckes overlegne professionalisme får nummeret et format, der hæver det over partifarverne.

Men det er og bliver Michael Hasselflug, der får lattertårerne til at trille. Hans smørtenor Ronny Hartmeyer må siges at være en gammel kending, men når Hasselflug for alvor skruer op for vibratoen, må hele salen overgive sig. Han gør også lykke som en nuttet Prins Henrik… eller er det Kong Henrik? Under alle omstændigheder løber Henrik med titlen som årets favoritoffer i de danske revyer.

Rasmus Krogsgaard har atter engang skrevet et stort – og langt – nummer til sig selv, hvori han får lov til at lave en række af sine mest træksikre parodier som revyafhængig. Vi morer os dog endnu mere til et ret vanvittigt tænkt men ikke videre præcist nummer, hvori udenlandske politikere giver sig i kast med danske popsange. Ikke mindst nummet, hvor den israelske premiereminister fortolker Gnags’ "vilde kaniner", der i Vase & Fuglsangs version naturligvis bliver til "vilde rabiner".

Kapelmester Mickey Pless slår sig løs i en festlig hyldest til det lokale fodboldhold. Susanne Breunings energiske koreografi danner her en herlig kontrast til de aldrende cheerleaderes velmenende dans. Men Breuning har også skabt nogle henrivende trin til de tissetrængende mænd – en såkaldt "prostachachacha".

25 år på bagen eller ej – alderen har ikke svækket Krøll & co., og Nykøbing Falster revyen er gudskelov still going strong!