TOMORROWLAND: A WORLD BEYOND

★★★★☆☆

Årets hidtil flotteste visuelle effekter finder vi ikke i en af de masseproducerede seriefilm, men derimod i en splinterny sci-fi film fra Walt Disney studioerne. Målgruppen synes at være teenagere i alle aldre, men også voksne mennesker vil forstå at værdsætte denne overdådige produktion. Uanset om vi befinder os i 60ernes USA eller et magisk fremtidigt samfund, så er filmens kulisser særdeles imponerende, og når George Clooney så tilmed dukker op, bliver den samlede pakke noget nær uimodståelig. Instruktøren Brad Bird får tilmed filmens unge til at agere med stor naturlighed.

Manuskriptet hører dog ikke til de mest uforglemmelige, og en spilletid på over to timer forekommer unødvedig, selvom vi sjældent når at kede os. For Disney synes atter at have fundet formlen på gedigen familieunderholdning – et faktum, der blev cementeret med endnu et par Oscars tidligere på året. Disney-koncernen har da også en fornem tradition at leve op til, og man har må stor selvtillid krydret dette værk med charmerende henvisninger til tidligere Disney-succeser som "Song of the South" og "Bon Voyage".

TOMORROWLAND: A WORLD BEYOND er ikke gammel vin på nye flasker, men måske snarere et forfriskende visuelt eventyr i klassisk indpakning.