TEATERKONCERT GASOLIN

★★★★☆☆

28 år efter Dr. Dante præsenterede den første TEATERKONCERT GASOLIN er iscenesætter Nikolaj Cederholm tilbage med en ny udgave i et af Danmarks mest magiske teaterrum, Østre Gasværk. Det kunne jo kun være der, eftersom Gasolin netop sang om gasværket i "Det er en kold tid", der naturligvis også figurerer på sætlisten.

Er det blevet varmere siden dengang? Ikke rigtig. Krigen raser i Ukraine, og en strøm af flygninge indtager den dystre og visuelt nedslående scenografi, som Kim Witzel er ansvarlig for. Men heldigvis har flygtningene instrumenter med, og snart er koncerten igang.

Man skal ikke forvente klassisk skønsang, men det var nu heller aldrig Gasolins kendetegn. Der råbes en del og trods ærlige forsøg på inderlighed, rammer sangerinderne ikke alle toner lige rent, så det er tilladt at savne Lotte Andersen blandt de medvirkende.

Det bliver to af de gode gamle, der trækker det store læs denne premiereaften, nemlig Jimmy Jørgensen og Nis Pedersen. Ligesom andre af byens shows, "Viva Wallmans" i Cirkusbygningen og "The Producers" på Det Ny Teater, har også Teaterkoncert Gasolin en trans på scenen, i dette tilfælde Betty Bitchslap alias Anders Bilberg, der har en imponerende sangstemme.

Kostumedesigner Line Bech sørger for, at de optrædende kunstnere ændrer udseende fra fattige flygtninge til mere farverige klovne efter pausen. Det skaber en ejendommelig kontrast, f.eks. når Carl-Christian Riestra synger "This Is My Life" iført grandiøst blåt gøglertøj.

Teaterkoncerten fungerer ubetinget bedst, når man har et indtryk af, at sangerne har lyttet til og lært af ordene. Men visse steder drukner sangenes indhold i lys, røg og farver, og en sangstil, der slet ikke er på linje med teksterne, og det er i grunden synd – både for Gasolin og gæsterne i Østre Gasværk.

(Michael Søby)