CHIARAS VALG

★★★★☆☆

Jonas Carpignanos CHIARAS VALG ("A Chiara") udspiller sig ligesom hans mesterværker (flygtningedramaet "Mediterranea" og sigøjner-portrættet"A Ciambra") i Calabrien.

Denne gang møder vi teenagepigen Chiara, der står over for et svært valg, da hun erfarer, at den far, som hun elsker så højt, har forbindelser til Mafiaen.

Swamy Rotolo modtog som en af de yngste nogensinde det italienske svar på Bodil-uddelingen for sit spil i titelrollen. Hun er da også ganske overbevisende i lighed med Jonas Carpignanos miljøskildring.

Helt samme momentum som Carpignanos tidligere film opnår CHIARA VALG dog ikke, dertil er den nok for konventionel, og mafia-historier fra støvlelandet er unægteligt set før.

Men teenagevinklen virker heldigvis forfriskende, så man kan med sindsro løse billet til CHIARAS VALG, der også forekommer ganske velspillet i de mindre roller.

Her 50 år efter den første Godfather-film må man med et vis vemod bare konstatere, at Italien tabte kampen mod mafien, og betaler stadig prisen for det.