A DOG’S JOURNEY

★★★☆☆☆

Den svenske instruktør Lasse Hallström ("Mit liv som hund") fik sig endnu et folkeligt filmhit i 2017 med hundefilmen "A Dog’s Purpose" baseret på en roman af W. Bruce Cameron . Her blandede han behændigt en fortælling om en hunds reinkarnation med næsten skamløse mængder af sentimentalitet.

Den overvældende publikumssucces gik først for sent op for de danske distributører og filmen fik aldrig officiel dansk biografpremiere. I år er der så kommet hele to nye film baseret på værker af samme forfatter, "A Dog’s Way Home" og den Danmarksaktuelle A DOG’S JOURNEY.

TV-instruktøren Gail Mancuso "Modern Family" har taget over for Hallström, men filmen er ikke blevet mindre rørstrømsk af den grund.

Den godmodige skuespiller Josh Gad lægger stemme til de reinkarnerede hunde og gamle Dennis Quaid ("Mænd af den rette støbning") låner sit vejrbidte fjæs til rollen som den første hunds ejer.

Men når filmen beder os om at tro på, at han mange år efter genkender sin hund i en anden hunds krop, skal man være mere end almindelig hundeglad for at acceptere konceptet.

A DOG’S JOURNEY kan ellers tilbyde nydelige billeder, forenklede personkarakteristikker samt talrige eksemplarer af vores firbenede venner, men filmens grundlæggende banalitet forhindrer den i at blive en god film.