COPENHAGEN OPERA FESTIVAL

26. JULI – 2. AUGUST 2015

★★★★★☆

Copenhagen Opera Festival byder i år på det hidtil mest imponerende program, der blandt meget andet omfatter festivalens første egenproduktion, gyseroperaen "Leaves" instrueret af Christian Lollike og med bandet Efterklang.

Af de mere folkelige indslag kan nævnes en mobil-udgave af "La Traviata" – også kaldet Opera på cykel – samt en gang operabingo, hvor man under ledelse af selveste Keld og Hilda Heick kan vinde en arie-to-go til brug ved feks. fødseldag eller andre festlige lejligheder.

Operettebåden er naturligvis tilbage, og man kan også vælge at gå på eventyr i Rosenborg Have, for at nyde Weides klassiske syngespil af samme navn live.

Wagner-elskere vil ikke blive skuffet, da både James Johnson og Torsten Kerl besøger festivalens Store Scene med Wagner-arier m.v. Tjaikovskijs "Eugen Onegin" gæster ligeledes Store Scene i en koncertversion med Malmø Operakor og orkester i ryggen, og med solister som Roman Trekel og Sabine Cvilac.

"Carmen" i en svensk tango-inspireret version rykker ind på Vega og Carl Nielsen glemmes naturligvis heller ikke. Vi får således både "Maskerade – on location" i Lundegården samt forestillingen "Carl & Marie" på Wilhelm (Hansen) Scenen ved torvehallerne.

Årets unge operatalent giver eksempler på sit værd ligesom vi får en præsentation af morgendagens stemmer. Aldrende operastjerner lærer desuden børn at synge i en række Masterclass’er. Og for de morgenfriske arrangeres morgensang.

Så det skulle nok være muligt at finde et passende tilbud, og ellers er det jo tilladt at tjekke www.operafestival.dk for inspiration.