SONGS FOR A NEW WORLD

★★★★★☆

På Det Ny Teater hviler man ikke på laurbærerne. Tværtimod søsætter man et nyt musicalprojekt kaldet “Off Det Ny – Musicals Unplugged” i teatrets kælderscene Sceneriet. Her har man tidligere kunne nyde dramatiske historier som “Mesterklasse” med Søren Spanning og “Snedronningen” med Susse Wold, men nu lægger man fokus på en række af de nyere musicals, der ikke har haft officiel dansk premiere.

Det er slet ikke nogen tosset ide, især hvis man ikke lader alderen være afgørende, men værkets kvalitet. Heldigvis har SONGS FOR A NEW WORLD talrige kvaliteter, som kommer klart til udtryk i Mads M. Nielsens stilsikre iscenesættelse.

Alle de medvirkende er klædt i sort og belysningen afdæmpet, så vi er meget langt fra det kulørte musical-univers vi mødte på teatrets store scene tidligere på sæsonen.

Komponisten Jason Robert Brown har dog et fornemt CV, der bl.a. omfatter den Tony-belønnede musical “Parade”. Og han kan godt tillade sig at være tilfreds med de fire solister, der optræder i Sceneriet denne aften.

Ved klaveret sidder Christian Berg, der på elegant vis guider os igennem aftenen sangligt såvel som musikmæssigt. Tomas Ambt Kofoed har dog mere krævende sangnumre og slipper nogenlunde hæderligt fra dem.

Linda Hultemark har en flot stemme og et udseende, der matcher, men Camille Rommedahl forekommer teknisk endnu dygtigere og lidt sjovere.

SONGS FOR A NEW WORLD forander måske ikke verden, men åbner op for nye muligher indenfor dansk musicalteater i København og det fortjener lovsang, der kan høres.