DE SMÅ TING

★★★★☆☆

Man vil så gerne være imødekommende overfor de hårdt trængte islandske filmfolk, men de gør det heller ikke nemt for sig selv på det internationale marked, når hovedkarakteren i landets store årlige filmsatsning er en gammel alkoholisk digter.

DE SMÅ TING fremstår som en ganske sindig sammenvævning af tre menneskeskæbner, der bærer rundt på hver deres hemmelighed: Eik er en ung enlig mor, der ernærer sig prostitueret. Den fordrukken forfatter Möri har i mere end een forstand lig i lasten, og Sölvi, en lovende forretningsmand, svigter sin familie.

Filmen rummer en del sjuskefejl, men instruktøren Baldvin Zophoniasson strammer grebet om filmen, når det gælder, og de tre hovedrolleskuespillere bærer DE SMÅ TING sikkert i land.

Hera Hilmar, Islands Shooting Star i Berlin, har både sårbarhed og sødme som Eik, og også Thorvaldur David Kristjánsson udviser stjernepotentiale i rollen som den glatte Sölvi. Endelig låner Fiorsteinn Bachmann tyngde til rollen som den selvhadende men omsorgsfulde forfatter Möri.
130 minutter er desværre al for lang tid i forhold til filmens handling, men man står det igennem, fordi vi er i sympatisk selskab.