INTET

★★★★☆☆

Janne Tellers prisbelønnede roman INTET er blevet til en grum ungdomsforestilling på Teater V i Valby.

Historien begynder den dag drengen Pierre-Anthon kravler op i et træ og erklærer, at "intet betyder noget". Hans klassekammerater beslutter at modbevise det i håb om at få ham ned. De vælger på skift en ting, der betyder noget for en anden klassekammerat, som så skal aflevere det i bunken med betydningsfulde genstande. Men gradvist bliver kravene til disse ofringer skærpet, og det får uhyggelige og fatale konsekvenser.

I Pelle Koppels fokuserede iscenesættelse formår Mikkel Reenberg og Kristine Elmedal at give liv til samtlige elever i klassen. Reenberg imponerer med sine præcise verbale skift og Elmedal bevæger ved sin nøgne lidenskab og sit blotte nærvær.

Claus Helbos scenografi udgøres af trækasser i diverse størrelser. De illuderer bl.a. de betydningsfulde ting og bruges kyndigt af instruktør såvel som skuespillere, således at tingene næsten får selvstændige liv.

Forestillingens dynamiske tempo gør, at hverken unge eller ældre vil kede sig. Men samtidig må det understreges, at INTET skaber så stærke indre billeder, at forestillingen kun er velegnet for børn i de store klasser.