KAMMERATER!

★★★★★☆

Den russiske instruktør Andrey Konchalovskiy ("Sangen om Sibirien") er tilbage med fuld styrke med den stærkt personlige og visuelt overdådige KAMMERATER!

Med en kirugs akkuratesse beskriver han de politiske og menneskelige konsekvenser af den kommunistiske regerings prisstigninger på madvarer i 1962. De oprørske arbejdere i den lille industriby Novocherkassk påbegynder en strejke, der udløser en massakre, som man aldrig har glemt i Rusland.

Konchalovskiys mesterlig grab gør den tro partistøtte Lyuda til omdrejningspunktet for filmens handling, der også afspejler det generationsopgør, der nødvendigvis måtte komme.

Yuliya Vysotskaya tegner et formidabelt portræt af den hårdt pressede kommunistiske kvinde, der personificerer den kompleksitet og splittelse, som selv de mest loyale partimedlemmer oplevede i forbindelse med strejken og den efterfølgende massakre.

Andrey Konchalovskiy bekræfter med KAMMERATER!, at han stadig er på sin kunsts højde, og burde være udgangspunktet for en tiltrængt kavalkade i Cinemateket med fokus på de russiske film, som f.eks. "Dom Durakov" ("House of Fools"), der befinder på et helt andet niveau end hans mere kommercielle engelsksprogede film.