TIVOLIDRØMME

★★★★☆☆

I al diskretion har Pantomimeteatret i Tivoli haft premiere på en helt ny ballet med titel TIVOLIDRØMME. Per Lundsgaard har stået for både koreografi og iscenesættelse, og resultatet er blevet en let og luftig sommerforestilling, som Tivolis gæster nok skal forstå at værdsætte.

Den unge danser Luis Fernando sidder i sit særdeles nutidige tøj på den tildækkede orkestergrav, da Tivoli desværre oftest bruger båndet musik til deres danseforestillinger. Da forestillingen går i gang drages han i sådan grad af universet, at han springer op på scenen.

Med et detaljerigt kort over Tivoli i baggrunden møder han blandt andre Harlekun og Columbine. Jennifer Wagstaffe har efterhånden fået udviklet en fortræffelig mimik som Columbine, mens hendes Harlekin primært udmærker sig ved en elegant springteknik denne aften.

Snart besnæres den unge gæst af Tivolis overfe (Sara Jørner), og selveste H. C. Lumbye og frue dukker ligeledes op på scenen. Der danses nydeligt (især af talentfulde Luca Varone), men vi kunne godt have brugt lidt flere champagnepropper i denne sekvens. Så er der mere fut i det flotte Zouave-par (den fortryllende Lauréline Epaulard diskret sekunderet af Vincent Gerber).

Aftenens hovedindslag bliver dog det spanske par. Robert Thomsen dansede rollen som temperamentsfuld Señora for første gang denne aften, men det virkede som, at han aldrig havde lavet andet. Tommy Edvardsen føjede endnu en glansrolle til de mange som den selvfede Signore, der forsøgte at tæmme sin viv på dansegulvet som en tyrefægter prøver at nedlægge en tyr. Kostelig komik, der udløste store latterudbrud blandt publikum.

TIVOLIDRØMME på Pantomimeteatret er trods enkelte skønhedsfejl en dejlig oase i et stadig mere velbesøgt Tivoli, og fortjener mere opmærksomhed, end den hidtil har fået fra Tivolis side.

(Michael Søby)