SPIRIT 2 – EN FRI SJÆL

★★★☆☆☆

For 19 år siden blev filmen om "Spirit" en verdenssucces med en Oscar-nominering som følge. Senere fulgte en Emmy-belønnet TV-serie og nu er det så endelig blevet tid til den anden spillefilm om hesten Spirit.

SPIRIT 2 – EN FRI SJÆL ("Spirit Untamed") handler om pigen Lucky, der efter sin mors død rejser til Miradero i det vilde vesten, hvor hendes far bor. Luckys mor var en stor cirkusrytterske, og den 12-årige Lucky knytter sig også snart til en hest, og viser sig at have moderens talent for at ride.

Elaine Bogan har i sin instruktion lagt vægt på de flotte naturscenerier og venskabet mellem Lucky og hendes veninder. De voksne karakterer står noget svagere, selvom dygtige skuespillere som Julianne Moore og Jake Gyllenhaal låner deres stemme til det originale soundtrack. Det danske skuespilhold består af navne som Jette Sophie Sievertsen, Nicolaj Kopernikus og Lars Mikkelsen, som alle yder nydelige indsatser.

SPIRIT 2 – EN FRI SJÆL skal nok gøre lykke i ungpigehjerter over hele landet, men også følsomme drenge vil have gavn og glæde af filmen.