ALBERT

★★★★

Ole Lund Kirkegaards populære børnebøger blev i første omgang til spillefilm, inden de i det årtusinde fik fornyet interesse via diverse animationsfilm. Ikke alle lavede op til bøgerne eller for den sags skyld spillefilmene, men Karsten Kiilerichs ALBERT hører blandt de bedste og klart sjovere end spillefilmsversionen var.

Der er noget uforfærdet over denne ALBERT, som kan være svært at modstå, og når han så samtidig har et forældrepar, der på kæreste vis synes, at alt hvad han gør er vidunderligt, så får vi samtidig et velkomment vink med en vognstang til de forældre, der slet ikke kan nænne at opdrage på deres børn.

Thomas Bo Larsen og Allan Olsen lægger passende stemmer til to bøvede forbrydere, som Albert og hans ven Egon møder på deres eventyr. Helt vidunderlig er – endnu engang – Bodil Jørgensen, nu som synsk indvandrerkvinde, hvis storforbrug af bandeord blot afspejler hendes vilje til integration.

ALBERT synes med sine glade farver visuelt beslægtet med de øvrige animationsfilm, der tager udgangspunkt i Ole Lund Kirkegaards bøger, og tonen genkender man også. Men det bør ikke komme den til skade, at den både morer og hygger.