SANGEN FRA HAVET

★★★★

Oscar Dietz kom ikke til at spille "Billy Elliot" til Det Ny Teaters officielle danske premiere på musicalen af samme navn, men at han har en fin stemme , kan man også konstatere i den stilfærdigt charmerende SANGEN FRA HAVET, der netop har modtaget en fortjent Oscar-nominering som årets animationsfilm. Her spiller han drengen Ben, der sammen med sin stumme søster flygter fra deres strenge farmor og begiver sig på en farlig men også magisk rejse mod hjemmet.

Tomm Moore, der også sad i instruktørstolen i forbindelse med den ligeledes Oscar-nominerede "Brendan og hemmelighedernes bog", formår atter at tilføre sin film et strejf af keltisk mystik via en næsten lyrisk brug af farver og musik. På lydsiden glæder man sig ligeledes over Kasper Leisner, Birthe Neumann, Nukâka Coster-Waldau og Grethe Mogensen.

Der hviler en velgørende ro over SANGEN FRA HAVET, der giver plads til eftertænksomhed, og det er slet ikke den værste gave, man kan tilbyde de mindste. At en stor del af filmen tilmed er skabt i Danmark, gør ikke glæden over SANGEN FRA HAVET mindre.