JUPITER ASCENDING

★★

☆☆

Talentfulde Mila Kunis har siden gennembrudet i "Black Swan" ikke haft den heldigste hånd med at vælge projekter. Hendes naturlighed er desværre også denne gang tæt på at drukne i effekter – selv hvis man vælger 2D-versionen, men det kan i det hele taget være svært at stille noget op med historien i JUPITER ASCENDING.

Jupiter Jones (!) er en form for russisk askepot, der må skuer toiletter lige indtil en gensplejset militær-jæger med rødt hår og store ører pludselig forstyrrer hendes triste hverdag. Og sørme om hun er er dronning af selve jordkloden og er uimodtagelig for bistik. For som det siges i en af filmens mest håbløse replikker: "Bier lyver aldrig"…
Mila Kunis og Channing Tatum har en vis kemi i deres få rolige øjeblikke, og Oscar-kandidaten Eddie Redmayne er uhyggelig slimet som filmens skurk – tænk at den mand kan være så sympatisk i "Teorien om alting".

Søskendeparret Andy og Lana Waschowski har muligvis haft ambitioner om at lave et nyt Star Wars-univers, men det kan man ikke påstå er lykkes, selvom de spektakulære kostumer og et grandiøst univers vidner om et højt ambitionsniveau.
Men JUPITER ASCENDING burde snarere have heddet "Jupiter Descending", for noget behov for at se en to’er har man faktisk ikke.