DET STORE MUSEUM

★★★★☆☆

Instruktøren Johannes Holzhausen tager os med på museum, nærmere bestemt det gigantiske kunsthistoriske museum i Wien. Og selvom halvanden time for nogen er for lang tid på et hvilket som helst museum, så kan man nu rolig tage med på denne rundtur. For Holzhausen har forstået at udnytte de visuelle muligheder i museet, og så har han et godt øje for de mere groteske og til tider ganske morsomme detaljer i det daglige museumsliv.

Således dvæler kameraet ikke kun ved overdådige kunstskatte som det forgyldte skib, hvor sejlene udgøres af miniaturemalerier og kanonerne rent faktisk kan skyde. Vi får også glimt af konservatorens arbejde med et isbjørnehoved, arkivarens lange rejse – på løbehjul – for at nå frem til en kopimaskine og skadedyrsbekæmpernes registrering af mølantallet. Man får også en fornemmelse af det til tider næsten komiske hiraki, der hersker både på og omkring museet.

Men mest af alt formår DET STORE MUSEUM at gøre en tilsyneladende død verden levende, og dermed gør han såvel os som det kunsthistoriske museum en stor tjeneste.