SEVÆRDIGT KØBENHAVN

★★★★☆☆

Det lille forlag Peter & Ping har netop udgivet en ret vidunderlig lille inspirationsbog til din næste rundtur i København og omegn.

De tre forfattere Johan Rosdahl, Lise Lotte Frederiksen og Anders Thormann tager dig med til hele 88 kendte, mindre kendte eller helt ukendte steder, som alle er et besøg værd. De appetitvækkende artikler suppleres glimrende af en lang række lokkende fotos inkl. bogens forsidefoto, der er hente fra Holbergs Gård. Herefter er det så bare med at vælge, om man vil besøge La Glace, en fredet benzintank eller noget helt tredje.

Bogen virker ganske overskuelig trods sine ca. 280 sider. Man har nemlig inddelt bogen i områder: Centrum, vesterbro, frederiksberg, valby, nørrebro, østerbro, christianshavn, amager og nordpå. Hvert område har fået tildelt en farve, hvilket gør den overskuelig også som opslagsværk og lommeformatet gør den ideel til en byvandring.

SEVÆRDIGT KØBENHAVN er krydret med relevante stemningsmættede citater hentet fra sange, digte og anden litteratur – og vi får endvidere præcise henvisninger til hvor vi kan finde dem – hvis vi vil læse mere.
Endelig er bogen udstyret med flere fine registre – ikke bare over de 88 seværdigheder, men også over omtalte forfattere, arkitekter m.v.

SEVÆRDIGT KØBENHAVN kan med andre ord klart anbefales, fordi engagementet i stoffet betyder, at der bliver kælet for de indholdsmæssige detaljer. Så meget desto mere trist, at den skrifttype, man benytter er så relativ lille – ikke mindst i registeret – at ældre/svagtseende kan have problemer med at læse de små typer.

Men for folk med normalt syn er der tale om en forfriskende håndbog om København og omegn anno 2015.