FOXCATCHER

★★★★☆☆

Channing Tatum leverer sin hidtil mest interessante præstation som en ikke alt for kvik bryder i Bennett Millers veldrejede men ubehagelige spillefilm, FOXCATCHER. Bryderen trænes af sin bror, tilforladeligt spillet af Mark Ruffalo, men kommer i klørerne på en temmelig suspekt rigmand, som Steve Carell må have kunstig næse på for at fremstille. Man aner nogle temmelig forkvaklede homoerotiske motiver fra trænerens side, muligvis foranlediget af den iskolde og homofjendske mor – i Vanessa Redgraves uhyggeligt utilnærmelige skikkelse. Men et højere tempo og mere fremdrift i historien havde afgjort gavnet det endelige resultat.

Steve Carell får skabt et væmmeligt portræt af denne slibrige freak, der suger såvel bryderens som vores opmærksomhed til sig, men som manuskriptforfatterne så ikke ved, hvad de skal stille op med. Filmen handler desværre i mindre grad som de farer, der lurer indenfor professionel sport, og ligner snarere en advarsel mod at stifte bekendskab med gavmilde skabsbøsser, da den slags naturligvis har skumle motiver.

Portrættet af bryderne og deres miljø forekommer tilmed nedladende, og Bennett Millers største fortjeneste bliver derfor, at han får sine skuespillere til at vise nye sider af deres talenter. Og det gør han helt afgjort, ligesom filmen rent håndværksmæssigt ligger over gennemsnittet. Men nogen sympatisk film kan man bestemt ikke kalde FOXCATCHER.