CAMP X-RAY

★★★★☆☆

Kristen Stewart yder sin hidtil bedste præstation som sej men sårbar soldat i Guantanamos kontroversielle militærfængsel. Stewart , der også snart kan ses overfor Oscar-kandidaten Julianne Moore i "Still Alice", må klare sig, som hun bedst kan, i en rå mandeverden. Hun får et nyt forhold til behandlingen af de indsatte – ikke mindst igennem mødet med den snakkesaglige Ali. Han spilles med betydelig værdighed af Payman Maadi, der fik sit verdensgennembrud i Oscar-vinderen "Nader & Simin – en separation".

Det er i samspillet mellem Stewart og Maadi, at filmen har sin største værdi, og instruktøren Peter Sattler formår heldigvis i sit manuskript at trænge igennem de klicheer, som præger så mange andre fængselsfilm.

Som tilskuere bliver man konfronteret med det lidet attraktive arbejde i fængslet og med den regelrethed, der knuser enhver form for humanisme. Men filmen vover heldigvis at gå et skridt videre og argumenterer overbevisende for, at bedre kommunikation og gensidig respekt er og bliver vejen frem.