PRINS VALIANT

★★★☆☆☆

Det væltede ned med vand umiddelbart før premieren på PRINS VALIANT, Holbæk Teaters sensommerforestilling i byens hyggelige gamle museumsgård. Men man fik en professionel behandling af teatrets medarbejdere, heraf flere med klude og tæpper, så da regnen havde lagt sig, kunne forestillingen hurtigt tage sin begyndelse.

Humøret fejlede heller intet på scenen, og en morsom hilsen til åbningsscenen i den nye film om "Løvernes konge" slog den gakkede tone an.

Man savnede Thomas Mørk fra sidste års succesforestilling om "Gøngehøvdingen", men Holbæk Teaters leder Brian Kristensen kæmpede bravt for sagen i titelrollen. Ulver Skuli Abildgaard lyste op i flere biroller – ikke mindst i dametøj, og Mette Marckmann sang med smittende enthusiasme. Morten Thunbo og Holbæk Teaters folkekor bidrog ligeledes til festlighederne og sidst men ikke mindst leverede Lars Fjeldmose en munter og musikalsk indsats som kapelmester.

Joy-Maria Frederiksen fik det maksimale ud af Flemming Jensens manuskript, der rummede en række vittige passager, men som ikke i tilstrækkelig grad udgjorde en dramatisk helhed. "Gøngehøvdingen" havde tydeligvis både en bedre historie og en stærkere struktur.

Helt tørskoet kom PRINS VALIANT således ikke i land, men har man mod på en omgang pjanket sommerunderholdning i det fri , så er denne forestilling et ganske godt bud.

(Michael Søby)