ROSELIL OG STENTROLDEN

★★★★☆☆

Af ugens animationsfilm er ROSELIL OG STENTROLDEN afgjort den smukkeste. De svale farver og den poetiske fortælling klæder hinanden, og universet i Josefine Ottosens bøger forløses på fineste vis gennem Toke Westmark Steensens manuskript og Karla Nor Holmbäcks iscenesættelse.

Læg dertil Morten Dalsgaards lyriske underlægningsmusik og sangerinden Pils iørefaldende sange, og du har en nænsom lille film, der bør appellere til alle småpigers hjerter.

I fem kvarter følger vi den ensomme blomsterfe Roselil, der bor smukt men alene i en rosenbusk. Men da Hr. og Fru Mus mangler en kone til deres noget modvillige søn Karl Gustav, hører Roselil pludselig selv sig tilbyde sin hjælp. Før hun ved af det, er hun kørt i stilling til at blive Hr. og Fru Mus’ nye svigerdatter.

Heldigvis får hun får en ven i sommerfuglen Silke, der vil redde hende. Men da Silke bliver kidnappet af den fæle Stentrold, må Roselil finde det mod, hun ikke troede hun havde.

Modsat en anden af ugens animationsfilm ("Folk og røvere i Kardemommeby"), så er alle rolllerne i denne film velbesat. Især Rasmus Botoft som Hr. Mus, Bodil Jørgensen som heks og Ghita Nørby får lov at brillere, men også filmens unge gør et positivt indtryk.

ROSELIL OG STENTROLDEN er et forfriskende indslag i filmsæsonen, og fortjener sin del af opmærksomheden i skolernes vinterferie.