ALL INCLUSIVE

★★★★★☆

Endnu en gang må Hella Joof komme de danske biografer til hjælp med en af disse festlige og folkelige film, som man fristes til at kalde typisk dansk. Handlingen udspiller sig ellers på Malta, hvor den aldrende mor Lise besøger sammen med sin to døtre. Faderen skulle også have været med, men da Lise kort forinden fandt ham, mens en anden kvinde havde hans pik i munden, var man gået bort fra den ide. De to meget forskellige søstre synes langt fra enige om, hvordan moderen skal hjælpes over sorgen, men også for dem bliver rejsen til Malta en lærerig oplevelse.

ALL INCLUSIVE kan ikke betegnes som en fejlfri film, men det er altså bare så hylemorsom ind imellem, at man fristes til at kalde den årets sjoveste film. Den skyldes bl.a. en rap dialog, men måske især de tre eminente skuespillerinder, der bærer filmen. Efter en del fine teaterpræstationer får Maria Rossing sit store filmgennembrud som den overkontrolerede storesøster, der også synes at kæmpe med sine egne dæmoner. Den allestedsnærværende Danica Curkic virker som et under af naturlighed som din irrationelle lillesøster. Sidst men bestemt ikke mindst får vi en overdådig Bodil Jørgensen i en storartet komediepræstation med både hjerte og smerte.

En væld af gode spillere tegner fine karaktervignetter omkring dem. Og selvom manuskriptforfatteren nok løber lidt tør for ideer mod slut og ikke rigtigt får afrundet sine sidehistorier, så føler man sig i så godt selskab filmen igennem, at man sagtens bære over med det. For ALL INCLUSIVE er som titlen mere end antyder en rummelig film, og den generøsitet bør også smitte af på anmeldere.