PINGVINERNE FRA MADAGASCAR – 3D

★★★☆☆☆

Fox Film har sandsynligvis set rigtigt, når de herhjemme udsender PINGVINERNE FRA MADAGASCAR op til jul. For på animationsfronten får de ikke den store konkurence i år modsat sidste år, hvor Walt Disney-filmen "Frosset" stjal al opmærksomhed.

PINGVINERNE FRA MADAGASCAR (alias Rico, Kowalski, Skipper og Rekrut) debuterede som hovedrolleindehavere helt tilbage i 2005 – på DVD, og lyste op med biroller i de tre første Madagascar-film. Siden er det også blevet til TV-optræden, men det er første gang, at Rico, Kowalski, Skipper og Rekrut har hovedroller i en dansk biografpremierefilm.

Pingvinerne i "Happy Feet" forekommer unægteligt mere musikalske, og PINGVINERNE FRA MADAGASCAR er hverken på samme kunstneriske niveau som "Frosset" eller ligeså sjov som de bedste af "Ice Age"-filmene. Men kan man tage til takke med en række sjove replikker og en del gode visuelle gags samt et velfungerende 3D-ræs igennem Venedigs kanaler, så venter der en fornøjelig familieoplevelse i biografen.

De voksne må bære over med flere fejlcastede danske skuespillere (bl.a. Allan Olsen som Rekrut, den yngste pingvin!), men vil sikkert more sig over flere muntre henvisninger til James Bond-serien. Så alt i alt et forsvarligt tilbud i denne søde juletid.